Het verhaal achter de kosten (1): internet – tv – bellen

In een eerdere post heb ik laten zien hoe mijn vaste lasten en overige kosten in een gemiddelde maand eruit zien. De geïnteresseerden in financiële onafhankelijkheid zullen al een aantal zaken opvallen. Het verhaal achter de kosten is ook wel leuk om te vermelden.

Hogere kosten door afwezigheid telefoonkabel

Als we naar de vaste lasten kijken, valt op dat de kosten voor internet/tv/bellen aan de hoge kant zitten. De reden daarvoor is dat er bij ons in de wijk (opgeleverd in 2012) geen telefoonkabels in de grond liggen. Er liggen wel glasvezelkabels. Dat betekent dat toen we hier kwamen wonen er alleen keuze was tussen de KPN en de UPC. Destijds was de KPN goedkoper en hebben we hiervoor gekozen.

Abonnement is (KPN) compleet

Vervolgens zijn we met onze mobiele (sim-only) abonnementen ook overgestapt naar de KPN om zo te kunnen profiteren van “KPN Compleet” zodat de minuten/data gratis werden verdubbeld. Daarbij konden we goedkopere abonnementen nemen.

Wel hebben we ervoor gekozen om een vaste telefoon te nemen in combinatie met “bel onbeperkt avond/weekend”. Dat scheelde een hoop in de kosten, want mijn vrouw houdt van lang bellen. We werken overdag, dus onbeperkt bellen in de avond en het weekend is voor ons voldoende.

Kosten besparen

Langzaamaan begon KPN de prijzen te verhogen. Vorig jaar ben ik er eens voor gaan zitten. Ik heb toen gekozen voor een iets lagere snelheid om de prijzen weer iets naar beneden te krijgen. De eerste maanden zou het maandbedrag een stuk lager zijn. Gezien de verlenging van het contract zou dat over de nieuwe duur van een jaar een besparing van €11,50 opleveren. Dat is het bedrag wat naar de “besparingen” spaarrekening gaat. In combinatie met de lopende mobiele abonnementen (bij KPN) was het niet interessant genoeg om over te stappen naar een andere provider.

Tarieven zijn weer verhoogd

KPN heeft helaas laatst aangegeven dat de tarieven weer omhoog gaan. De snelheid is ook weer omhoog gegaan. Binnenkort ga ik er dan ook weer eens voor zitten om te kijken of ik er weer voor kan zorgen dat de abonnementsprijs weer wat naar beneden kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.