Het verhaal achter de kosten (2): beesten

Zoals op de voorstelpagina staat, hebben wij twee katten en een hond. Voor het onderhoud van de beesten doe ik iedere maand een reservering van €60,- Daar koop ik dan katten- en hondenvoer, kattenbakgrind en overige dingen (snoep) van.

Vorig jaar is een van de katten erg ziek geweest. Het had niet veel gescheeld of ze was er niet meer. Ze had een niersteen tussen haar blaas en een van de nieren zodat een van de nieren niet goed meer werkte. Ze heeft aan de dialyse gelegen en de steen is operatief verwijderd. Daarna is ze weer helemaal opgeknapt. Ze is de zus van de andere kat die we hebben. Hun broer is het jaar daarvoor overleden aan vermoedelijk dezelfde kwaal.  Maar het betekende wel dat ze over moest op speciaal voer. Voor de zekerheid hebben we nu voor beide katten hetzelfde dieetvoer. Dieetvoer kost meer dan normaal voer.

De 60 euro die ik nu reserveer voor het onderhoud van de beesten is nog gebaseerd op het normale voer. Ik kijk dit jaar aan hoeveel het onderhoud van de beesten ons nu kost. Als ik tekort kom vanuit het potje van de reservering voor de beesten, haal ik het nu uit het besparingen potje. Aan het einde van het jaar zal ik nog eens goed kijken hoe vaak ik uit het besparingenpotje heb moeten grijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.