Het verhaal achter de kosten (3): boodschappen

In mijn bericht over de inkomsten en uitgaven in een gemiddelde maand staat dat we voor 2 personen 50 euro per week kwijt zijn aan boodschappen. In de praktijk is dit waarschijnlijk minder.

Ik ben dit jaar begonnen met het bijhouden van alle bij- en afschrijvingen van mijn lopende rekening. Ik gebruik daar een aangepaste versie van het FOB huishoudboekje voor. Dit ben ik gaan doen omdat ik eindelijk eens een goed inzicht wilde hebben in waar mijn geld allemaal naartoe gaat. Ik leef zelf nogal zuinig en heb weinig nodig. Maar om dat aan mezelf te bevestigen of te ontkrachten, houd ik het nu bij. Ik vermoed dat de kosten voor boodschappen rond de 40-45 euro per week uit zullen komen.

De grote boodschappen doen we 1x per week bij de Lidl. Voor de snelle en verse boodschappen wijken we soms uit naar de Jan Linders (over het algemeen duur). Verder let ik goed op aanbiedingen of probeer ik aankopen uit te stellen totdat er interessante aanbiedingen zijn. Ook bij de Lidl kan je hierbij rekening houden (bijvoorbeeld aanbiedingen voor toiletpapier en keukenrollen, grootverpakkingen noten en vlees).

We zijn niet zo merkvast, maar voor koffie (DE) en yoghurt mayonaise (Calve) maken we daarop een uitzondering. Ook die proberen we alleen in de aanbieding aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.