Nieuw of gebruikt: babyspullen

Nieuw of gebruikt: babyspullen

Zoals benoemd in een eerder blogbericht krijgen wij in december ons eerste kindje. Er komen een hoop nieuwe dingen op ons af. We moeten allerlei producten aanschaffen als voorbereiding op het vervoer, slapen, hygiëne en speelgoed. Daar kan je een hoop geld aan uitgeven. Daarom heb ik me de laatste tijd afgevaagd of we deze producten het beste nieuw of gebruikt kunnen aanschaffen.

Nieuw of gebruikt?

Mijn vrouw heeft de voorkeur om zaken nieuw te kopen. Vanuit het idee om financieel onafhankelijk te worden en kosten te besparen, werkt dat niet echt mee voor het hogere doel. Voor een aantal zaken is het beter om deze nieuw te kopen, bijvoorbeeld een autostoel, maar andere zaken kunnen net zo goed gebruikt of tweedehands worden gekocht of geleend.

De komende tijd zullen er een aantal berichten op de blog verschijnen die het resultaat zijn van mijn zoektocht naar de beste en meest kostenefficiënte manier om verschillende noodzakelijke babyspullen te kopen. Daarbij heb ik niet alleen oog voor de wens van mijn vrouw, kosten, maar ook duurzaamheid (als in lang meegaan) en soms ook design.

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn:

Meer leven!

Als je een bepaald product nou erg mooi vind en graag wil hebben, terwijl er ook goedkopere alternatieven zijn, houdt niemand je tegen om de keuze te maken voor het product dat je echt wil.  Bepaal wel eerst de noodzaak van het kopen van een product voor jezelf. In de blogs zal ik onze overwegingen uit de doeken doen hoe we tot de keuze zijn gekomen om een product nieuw of gebruikt te kopen. Hierbij houden we ons motto ook weet in de gaten. We moeten onszelf niet beperken tot de goedkoopste oplossing. We mogen van onszelf de keuze maken voor een mooi product. Dat we dat product op de handigste of goedkoopste manier, nieuw of gebruikt, proberen te krijgen, zorgt ervoor dat we weer meer kunnen leven!

 

 

 

2 Antwoorden op “Nieuw of gebruikt: babyspullen

  1. Nog gefeliciteerd! Wij verwachten onze eerste in november en hebben best veel (bijna alles) tweedehands gekocht. Ik vind het echt een aanrader, die spulletjes zijn echt vaak nog als nieuw. Op mijn blog heb ik een paar stukjes geschreven over de grootste tweedehands aankopen die we gedaan hebben. Ik ben erg benieuwd naar jullie aankopen en overwegingen!

    1. Bedankt! Jij ook gefeliciteerd! Ik heb eerder je blogs wel al gelezen, maar ben over het algemeen niet zo van het reageren :). Helaas heeft mijn vrouw de voorkeur om alles nieuw te kopen. Gelukkig lukt het me om haar te overtuigen om toch niet alles maar nieuw te kopen. Maandag komt de eerste blog online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.