VWRL dividend data 2024

Geld

In 2023, 2022, 2021, 2020 en 2019 heb ik de gegevens vanuit Vanguard in de gaten gehouden om te kijken of de dividend data voor die jaren al bekend was. Dit jaar ben ik wat later met dit blogbericht. De uitkering in maart is al geweest. Gelukkig zit de uitkering van juni er al weer aan te komen! In de loop van het jaar kunnen deze data nog wijzigen, dus check zelf het bestand even voor de zekerheid. Deze blogpost is in mei 2024 geschreven. Wanneer ik signalen ontvang dat de data zijn gewijzigd zal ik de onderstaande tabel updaten.

Alle VWRL dividend data voor 2024

ISIN code/naamKwartaalAnnouncementEx-dateRecord datePayable date
IE00B3RBWM25Q17 maart14 maart15 maart27 maart
VWRLQ26 juni13 juni14 juni26 juni
Q35 september12 september13 september25 september
Q45 december12 december13 december25 december
VWRL dividend data 2024 (mei 2024)

Tips

Als je zo veel mogelijk dividend vanuit VWRL wil krijgen, moet je ervoor zorgen dat je je maandelijkse koop vóór de “Ex-date” hebt gedaan om het aantal aandelen te laten meetellen. Het kopen van 1 extra aandeel zorgt er toch weer voor dat je eerder meer dividendrendement ontvangt! Aan de hand van het aantal aandelen VWRL bepaalt Vanguard hoeveel dividend ze je zijn verschuldigd. Rond de “Payable date” krijg je je dividend uitgekeerd. Dit kan je binnen DeGiro terugvinden als je binnen je “Portefeuille” naar “Rekening” gaat.

Dus zet de volgende data in je agenda: 13 maart, 12 juni, 11 september en 11 december en zet erbij dat je uiterlijk die dagen aankopen doet voor VWRL! Voor de zekerheid is dit een dag eerder dan de ex-dividend dag. Dat geeft je de kans om rustig de koop-opdracht te doen.

VWRL en ik

Zelf heb ik een kleine pauze ingelast (eind 2021-halfverwege 2022) voor wat betreft aankopen van VWRL. Daarna ben ik weer gaan aankopen. Inmiddels heb ik een tweede pauze ingelast voor het inkopen. Ik weet dat het gezegde “Time in the market beats timing the market” klopt, maar momenteel heb ik wat hoogtevrees als ik de markt bekijk en houd ik liever wat meer budget achter de hand voor de komende correctie. Dit bericht is in eerste instantie een overzicht van de VWRL dividend data 2024 voor mezelf, maar een aantal jaren terug kwam ik erachter dat er behoefte was aan dit tabelletje! Daarom probeer ik ieder jaar het overzicht te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.