Vergeet niet WC-papier mee te nemen!

Boodschappen

Deze titel staat er omdat ik net tijdens het uitlaten van de hond mezelf herinnerde om zometeen bij het boodschappen doen wc-papier mee te nemen. Niet omdat ik naar de wc moest en het wc-papier daar op was…al gebeurt dat soms ook wel.

Deze week is bij de Lidl het wc-papier dat we altijd gebruiken in de aanbieding. We hebben nog wel een voorraadje, maar ik koop het wc-papier eigenlijk alleen maar als het in de aanbieding is. Op de momenten dat het in de aanbieding is, sla ik meteen groot in. Dus na het boodschappen doen kom ik thuis met 40 rollen wc-papier. We zijn maar met zijn tweeën dus dan kunnen we er weer even tegenaan totdat ze weer in de aanbieding zijn. Waarschijnlijk zijn volgende week of die week erna de keukenrollen in de aanbieding. Die ga ik dus volgende week inslaan.

Periodieke aanbiedingen

Sommige producten komen bij supermarkten periodiek in de aanbieding. Dat weet ik nog vanuit de tijd dat ik als vakkenvuller bij de AH werkte. Er waren, denk ik, een vijftal merken wijn die elkaar afwisselden iedere week. Ook kon je altijd wachten op het moment dat bijvoorbeeld de Douwe Egberts koffie in de aanbieding zou zijn. Omdat ik dit weet, maak ik er gebruik van.

We zijn niet heel erg merkgebonden met onze boodschappen. We gebruiken niet veel A-merken. De Lidl is dichtbij. Daar ga ik één keer per week naartoe voor de grote boodschappen en daar komen dus de meeste producten (in bulk) vandaan.

A-merken

Toch zijn er een aantal A-merken die we wel gebruiken: bijvoorbeeld Douwe Egberts koffie. We hebben laatst wel weer koffie ingeslagen bij de AH, maar we zijn momenteel wat meer thuis, dus gaat de voorraad wat sneller op. Maar het zijn weer hamsterweken bij de AH, dus die komen binnenkort weer in de aanbieding.

Besparen

Als je op aanbiedingen let voor de producten die je vaak gebruikt, kan je een hoop geld besparen. Zeker met de verhoogde BTW dit jaar kan het toch weer een klein beetje helpen om de kostenverhoging te beheersen.

Als je je bewust bent van periodieke aanbiedingen voor de producten die je vaak gebruikt, kan je daarop inspelen en in bulk in te kopen totdat ze weer in de aanbieding komen. Let daarbij wel op dat je ook daadwerkelijk de producten gebruik en op maakt. Anders blijven die maar ik de kast staan en kan je ze weggooien. Pas daarom ook op met aanbiedingen voor vlees en andere versproducten. Vlees kan je echter makkelijk invriezen.

Even ter inspiratie een lijstje voor de producten die ik in bulk inkoop en daarvoor dus wacht op de aanbiedingen:

 • wc-papier
 • keukenrollen
 • handzeep navulling
 • pastasaus
 • tacosaus
 • olijfolie
 • koffie
 • hamburgers

Bij welke producten wacht jij op de aanbiedingen?

5 Antwoorden op “Vergeet niet WC-papier mee te nemen!

 1. Ook mijn toiletpapier is deze week in de aanbieding (50% korting). Ik heb tot nu toe 10 pakken gehaald, maar ben nog niet klaar met inslaan.
  En zo sla ik ook voor maanden in wat betreft Paradontax tandpasta en andere cosmetica.

  1. 10 pakken toiletpapier is wel heel veel! Hoeveel rollen zijn dat dan? En waar laat je alles dan? Bij ons gaan alle bulk voorraad dingen de trapkast in. Daar zou ik niet 10 pakken toiletpapier kwijt kunnen. Tandpasta, zeep en shampoo kopen wij ook in “bulk” maar dan bij de op=op voordeelshop of bij de kruidvat.

   1. Wij slaan hier gemiddeld 1 keer per jaar toiletpapier in: aanbieding Kruidvat en/of Trekpleister. 24 rollen voor 5 euro.

    Altijd lachen als ik de andere klanten met verbaasde blikken zie kijken wanneer ik 216 rollen voor 45 euro bij de kassa afreken en met een volle winkelwagen toiletpapier richting auto loop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.