Meegroeistoel: nieuw of gebruikt

Meegroeistoel: nieuw of gebruiktMeegroeistoel: nieuw of gebruikt

Je kindje heeft in de loop van de tijd verschillende behoeftes als het op zitten aan komt. In het begin kan je kindje niet rechtop zitten, maar alleen maar liggen omdat de nek nog niet zo ontwikkeld is dat het kind zijn of haar hoofd omhoog kan houden. Wanneer het kindje zich verder ontwikkelt en rechtop kan zitten, zou je ervoor kunnen kiezen om een kinderstoel te kopen. Maar daar stopt de ontwikkeling van je kind niet. Het kind blijft maar groeien en zal op een gegeven moment uit de kinderstoel groeien. Het kind heeft een steeds grotere stoel nodig om goed en veilig te kunnen zitten. Om niet steeds een andere stoel te moeten kopen, is de meegroeistoel bedacht.

Eigenlijk is er dus al een afweging voordat je kiest voor een meegroeistoel. Wij hebben er niet voor gekozen om iedere keer een andere stoel te kopen en dus te gaan voor een meegroeistoel. Ik moet wel even waarschuwen dat deze blog lijkt alsof ik reclame maak voor een bepaald merk meegroeistoel. Ik ben in geen enkele vorm gecompenseerd voor deze blog. Het merk/model stoel waarop ik ben uitgekomen is het resultaat van mijn eigen onderzoek van welke stoel naar mijn idee de beste prijs-kwaliteit/mogelijkheden biedt.

Nieuw of gebruikt

Als er iets een gebruiksvoorwerp is, is het wel een stoel. Dan heb ik het over stoelen in het algemeen. Natuurlijk zijn er goede en slechte stoelen, stoelen die lekker zitten of juist niet, stoelen die stevig zijn of juist niet, hoge of lage stoelen afhankelijk van de lengte van de persoon die erop zit, maar eigenlijk gebruikt bijna iedereen wel een keer een stoel in zijn of haar leven. Maar nu weer terug naar de meegroeistoelen.

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om een nieuwe meegroeistoel te kopen. Als je iets zoekt in een bepaalde kleur is het het makkelijkst om naar de winkel te gaan (of online te bezoeken) en vervolgens een stoel in de gewenste kleur te kopen. Je kan de stoel mogelijk meteen meenemen naar huis en daar gebruiken. Hoe mooi de stoel ook is, er zullen als de tijd verstrijkt gebruikssporen te zien zijn op de stoel. De eerste buts of kras zal je misschien zonde vinden. Maar bij dagelijks gebruik van de stoel zal dat je waarschijnlijk steeds minder uitmaken. Als het je echt begint te storen kan je altijd de stoel nog voorzien van een nieuwe laag beits, lak of verf.

Wanneer je besluit dat je gebruikerssporen, veroorzaakt door een ander, niet erg vindt omdat je dezelfde gebruikerssporen ook op een nieuw gekochte stoel zal zien, gaat er op marktplaats een wereld aan gebruikte meegroeistoelen voor je open!

Meegroeistoel: Marktplaats op!

Wanneer je zoekt op meegroeistoelen op marktplaats zie je een bepaald merk en model steeds langskomen: Stokke TrippTrapp. Dat een model vaak langs komt, kan iets slechts, maar ook iets goeds betekenen. Daarnaast zie je meegroeistoelen die het “eigen merk” zijn van de verschillende grote babywinkels.

Omdat er zoveel meegroeistoelen van Stokke op Marktplaats stonden, leek me dat wel een kans om een goede deal te scoren.

Stokke

Wanneer je een beetje onderzoek doet naar het merk Stokke, zie je dat het merk al lang bestaat, verschillende babyproducten verkoopt (zoals kinderwagens, draagzakken en autostoelen) en de oorsprong van het merk in Noorwegen ligt. Toen we gingen kijken voor een kinderwagen in een van de babywinkels kwamen we het merk al tegen. Het is wel een van de wat duurdere merken. Er is behoorlijk wat aandacht voor het design van de producten die ze verkopen.

Stokke Tripp Trapp

Na nog wat verder onderzoek naar de meegroeistoel van Stokke, de TrippTrapp, kwam ik erachter dat er een oud model en een nieuw model zijn. De stoel is volledig van hout (exclusief wat verstevigende elementen). Stokke biedt verschillende accessoires aan die op de stoel kunnen worden bevestigd zodat je kindje veilig kan zitten in of op de stoel. Niet elke accessoire past op het oude of nieuwe model. Wanneer je dus op Marktplaats een goede stoel probeert te kopen, moet je hier even rekening mee houden.

Stokke Newborn

Direct na de geboorte van je kindje kan deze nog niet meteen zelfstandig zitten. Om toch contact met je kindje te kunnen hebben tijdens het eten aan tafel zou je ervoor kunnen kiezen om het kindje op de eettafel in een autostoeltje/Maxi-Cosi neer te zetten. Dit mag niet te lang, want de houding die het kindje heeft in de autostoel is niet goed voor de ontwikkeling van het lichaam van je kind. Stokke heeft daarvoor een oplossing: de Newborn. Deze “kuip” kan je veilig bevestigen op de Tripp Trapp stoel. Dan kan het kindje al meteen na de geboorte aan tafel zitten.

Stokke Newborn
Stokke Newborn

Stokke Babyset

De babyset kan je gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten. Er zijn kussentjes voor te krijgen zodat alles wat zachter aanvoelt.

Stokke Babyset
Stokke Babyset

Mijn marktplaatsdeal

Doordat we vroeg zijn begonnen met zoeken naar stoelen, hadden we de tijd om goede deals af te wachten. Daarbij heb ik erop gelet wat er eventueel voor accessoires bij de stoel werden aangeboden en wat de nieuwprijs daarvan was.

We hadden eigenlijk geen eis wat betreft de kleur van de stoel. Daarbuiten zijn de stoelen ook heel eenvoudig te schuren en te schilderen (met voor baby’s geschikte verf!!) als je de stoel toch in een andere kleur zou willen of wanneer de stoel er behoorlijk gebruikt uitziet. Uiteindelijk is het een stoel geworden met een neutrale houtkleur. En eigenlijk past die kleur ook het beste in ons interieur.

De deal die wij hebben kunnen maken is dat we €90,- hebben betaald voor een Tripp Trapp meegroeistoel van het nieuwe model en daar zat dan ook nog een Babyset in dezelfde kleur als de stoel. Er zaten wel wat gebruikerssporen op de stoel, maar dat zijn dezelfde gebruikerssporen die in een jaar op een nieuwe stoel te zien zouden zijn. De nieuwprijs van de stoel + Babyset zou op €215,- liggen (op moment van de marktplaatsaankoop de goedkoopste prijs). Ook kon ik de stoel de volgende dag op weg naar huis van mijn werk gewoon even ophalen! Die staat dus nu al in huis te wachten op ons kindje!

Nog geen Newborn en andere accessoires

Helaas zat er geen Newborn set bij. Daar ben ik nog naar aan het speuren op Marktplaats. Over het algemeen vind ik dat mensen er nog te veel geld voor willen hebben. Ik zou maximaal €50,- voor een gebruikte Newborn willen betalen, iets meer als er nog een extra hoes bij zou zitten. Dat heeft ermee te maken dat de normale nieuwprijs voor een Newborn €85,- is. Als het goed is zitten er binnenkort “Mama Mazzeldagen” aan te komen bij de Prenatal. Ze hebben dan ook nog eens behoorlijke kortingen op allerlei producten. Dan kan ik dus voor minder dan die €85,- een nieuwe Newborn kopen. Het prijsverschil tussen nieuw en gebruikt wordt me dan te klein.

We blijven dus nog steeds wel op zoek naar een goede deal voor een Newborn en eventuele kussentjes of misschien ook nog wel een tuigje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.