Online neveninkomsten

Financiën

Wanneer je op internet gaat rondneuzen op het gebied van financiële onafhankelijkheid en/of het eerder met pensioen gaan, kom je vooral Amerikaanse voorbeelden tegen waar men hele verhalen heeft over het ontwikkelen van neveninkomsten. Ze hebben het dan vaak over het ontwikkelen van mogelijkheden voor neveninkomsten naast een gewone baan: zogenaamde “side hustles”. Deze blogpost zal een toegankelijke mogelijkheid bevatten waar de Amerikanen vaak gebruik van maken. Vervolgens zal ik hier mijn eigen mening geven over wat ik daar de voor en nadelen van zijn. Tenslotte zal ik mijn eigen “side hustles” (neveninkomsten) uit de doeken doen.

Mijn idee over neveninkomsten

Het is natuurlijk heel fijn om iets te ontwikkelen/opstarten waaruit je neveninkomsten kan halen. De “makkelijkste” vorm van inkomsten is natuurlijk een baan, al dan niet in loondienst. Als je besluit iets te ontwikkelen moet je daar ook de nodige tijd en moeite in stoppen. Je moet dan goed in de gaten houden of de moeite die je erin stopt zich ook uitbetaalt. Je moet het ook maar willen om er iedere dag/avond naast je normale baan tijd aan te besteden. Bij sommige bronnen van neveninkomsten komen er ook wettelijke verantwoordelijkheden bij kijken. Staat de winst die je daaruit haalt wel in verhouding tot die verantwoordelijkheden?

Ik hecht zelf nogal aan mijn vrije tijd. Natuurlijk zou het fijn zijn als er manieren zijn om in zo min mogelijk tijd en met zo weinig mogelijk moeite bakken met geld binnen te halen (zodat je dit weer kan investeren en eerder financieel onafhankelijk te worden 😉 ). Wie wil er nou niet slapend rijk worden! Toch gaat “weinig tijd/moeite” over het algemeen niet samen met hoge opbrengsten. Verder houd ik ook niet heel erg van risico’s nemen met geld of andere dingen. Maar dit alles betekent niet dat je met weinig tijd en moeite helemaal geen neveninkomsten binnen kan halen.

Snel veel extra inkomsten!

Als je op Youtube of internet gaat rondneuzen naar mensen die bezig zijn met het ontwikkelen van mogelijkheden voor neveninkomsten, kom je al snel dingen tegen waarbij er in korte termijn bergen met inkomsten worden beloofd. Als je dan vervolgens de link aanklikt komen deze mogelijkheden al snel neer op het als tussenpartij verkopen van producten vanaf Amazon of producten die vanuit China worden verzonden.

Nadelen

Wat ik zie als het grote nadeel van die mogelijkheid is dat je zelf de klantenservice zou moeten oppakken of laten oppakken als dingen misgaan. Je hebt tegenover je klanten natuurlijk de verantwoordelijkheid dat producten daadwerkelijk bij ze worden bezorgd en dat deze onbeschadigd daar aankomen. Als dit niet het geval is, zal je toch een oplossing moeten bieden. Als dingen mis gaan of als producten niet voldoen aan de verwachtingen van de klant kan dit je heel veel tijd gaan kosten. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de klantenservice uit te besteden, maar dat zal dan weer ten koste gaan van je winstmarge.

Om het probleem van het verzenden en de kwaliteit van de producten beter in eigen hand te hebben zou je kunnen kiezen om zelf een voorraad van producten aan te leggen. Maar daar moet je maar net de ruimte voor hebben. Het ligt er natuurlijk aan wat voor producten je verkoopt, maar wat nou als de vraag naar het product opeens terugloopt (bijvoorbeeld wanneer je bent ingesprongen op een rage en deze voorbij is)? Dan is er het gevaar dat je hebt geïnvesteerd in een voorraad, maar dat deze nog heel moeilijk te verkopen is.

Een ander nadeel is dat je als verkoper ook verantwoordelijk bent voor eventuele (wettelijke) keurmerken waaraan het product moet voldoen om verkocht te worden in Europa of Nederland. Stel je verkoopt batterijopladers die je uit China importeert. Wanneer een verkochte lader bij een van je klanten in brand vliegt, kan je als verkoper aansprakelijk worden gesteld voor de schade, want je hebt een onveilig, mogelijk niet goedgekeurd, product verkocht.

Voordeel

Als het je lukt om een product te vinden waar veel vraag naar is en waar nog niet veel concurrentie is, kan je je eigen winstmarge en prijzen bepalen. Als je dan ook nog eens bereid bent om de klantenservice te doen, een wettelijk toegestaan en veilig product verkoopt, kan je natuurlijk snel veel winst maken.

Mijn “side hustles”

Mijn side hustles kosten me heel weinig tijd en moeite. Het levert niet heel snel heel veel geld op je rekening op. Het is een kleine moeite om uit te zoeken waar en hoe je, als je besluit een product te kopen, deze het goedkoopste kan kopen.

Cashback

Wanneer je weet wat voor product je wil kopen, ga je natuurlijk op zoek waar deze het goedkoopste is. Er zijn verschillende vergelijkingssites waarbij je uitkomt op de allergoedkoopste en betrouwbare webshop. Je kan vervolgens nog een stapje verder gaan. Er bestaan cashback websites waarbij je, als je via die site besteld bij geselecteerde webshops, na het betalen van het product nog extra geld terugkrijgt. De voorwaarden en kortingen verschillen per cashbackwebsite. Daarom wil ik je ook aanraden om goed te kijken via welke cashbacksite je de hoogste korting kan krijgen.

Bulk inkopen

Zoals je op mijn voorstelpagina kan lezen, hebben we huisdieren. Deze huisdieren hebben eten nodig. Dit eten koop ik online in bulk. De site die ik al jaren gebruik is Zooplus. Zij hebben verschillende spaarplannen waarbij je een bepaald kortingspercentage voor een aantal jaren koopt (dus bijvoorbeeld 5% korting voor 5 jaar lang). Wanneer je altijd in bulk bestelt, haal je het bedrag dat je ervoor betaalt er makkelijk uit.

Over het algemeen zijn de prijzen voor de producten bij Zooplus goedkoper dan in de dierenwinkel. Ook biedt Zooplus de mogelijkheid om speciaal dieetvoer dat je normaal alleen bij dierenartsen kan kopen, online te kopen. Daarbij zijn ze goedkoper dan dierenartsen. Verder is er ook nog een bonusprogramma waar je punten spaart om allerlei dingen gratis mee te bestellen. En last but not least: je kan via een aantal cashbacksites, onder andere via CashbackXL, ook na je bestelling nog wat extra geld terugkrijgen!

GfK enquêtes

Een andere manier om wat bij te verdienen is het invullen van enquêtes bij GfK. Ik doe dit zelf al jaren. Met het invullen van de vragenlijsten over verschillende onderwerpen spaar je punten. Wanneer je 2000 punten bij elkaar hebt gespaard kan je deze inwisselen voor tegoedbonnen bij verschillende webshops, waaronder bol.com. Uitnodigingen voor de vragenlijsten ontvang je in je email. Je ontvangt hooguit een paar uitnodigingen per week, dus ze spammen niet. Bij iedere vragenlijst wordt een indicatie gegeven van hoe lang je bezig bent met de vragenlijst. Mijn ervaring is dat je meestal minder tijd kwijt bent. Sinds 2015 heb ik voor €150,- bol.com tegoed kunnen gebruiken en heb inmiddels weer voldoende punten om nog meer bol.com tegoed aan te vragen. Het tegoed gebruik ik vooral om cadeaus te kopen voor familie. Dan kosten die cadeaus me dus eigenlijk alleen wat tijd en klikjes :).

Deze post bevat affiliate links. De partijen waar ik links van plaats, heb ik zelf goede ervaringen mee. Door op deze links te klikken ontvang ik een klein bedrag wanneer je producten koopt of gebruikmaakt van de diensten die deze websites bieden. Deze kleine bedragen gebruik ik om deze website in de lucht te houden en de lezers van deze blog nieuwe content te bieden.

2 Antwoorden op “Online neveninkomsten

  1. Ik verdien mijn inkomsten online via mijn blogs. Toen ik 15 jaar geleden begon met bloggen was dat nog niet aan de orde. Maar inmiddels kan ik fulltime bloggen. Een van mijn favoriete affiliate programma’s is dat van bol.com.

    1. Ook ik ontvang naast de mogelijkheden in mijn bericht enige inkomsten uit een andere blog. Waarom ik dit niet heb uitgelegd, is dat ik er net genoeg mee binnen haal dat ik alleen de hostingkosten van enkele van mijn sites kan dekken. Daarbij moet ik wel zeggen dat het meeste via het affiliate programma van bol.com af komt. Met deze blog wil ik de bezoekers niet vervelen met allerlei banners en zal ik daarom hoogstens tekstlinks plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.