VWRL dividend data 2021

Kleingeld

Net als vorig jaar en het jaar daarvoor, heb ik de website van Vanguard in de gaten gehouden om de dividend data van VWRL voor 2021 inzichtelijk te krijgen voor mezelf. Dit jaar bleek dat ze het bestand van vorig jaar hebben aangepast. De structuur is iets veranderd, maar het is wel leesbaarder geworden. Ook voor 2023 heb ik de data weer opgezocht. Dat kan je terugvinden in deze blog.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het blogbericht dat je nu leest, heb ik in januari 2021 gepost als service voor iedereen die geïnteresseerd is in de dividend data van VWRL voor 2021. Als ik er gedurende het jaar op wordt gewezen, of zelf ontdek, dat de data zijn veranderd, zal ik de onderstaande tabel aanpassen. Mijn advies is dus om zelf het bronbestand te checken.

ISIN code/naamKwartaalAnnouncementEx-dateRecord datePayable date
IE00B3RBWM25 Q111 maart18 maart19 maart31 maart
VWRLQ210 juni17 juni18 juni30 juni
Q39 september16 september17 september29 september
Q49 december16 december17 december29 december

Als je zo veel mogelijk dividend vanuit VWRL wil krijgen, moet je ervoor zorgen dat je je maandelijkse koop vóór de “Ex-date” hebt gedaan om het aantal aandelen te laten meetellen. Het kopen van 1 extra aandeel zorgt er toch weer voor dat je eerder meer dividendrendement ontvangt! Aan de hand van het aantal aandelen VWRL bepaalt Vanguard hoeveel dividend ze je zijn verschuldigd. Rond de “Payable date” krijg je je dividend uitgekeerd. Dit kan je binnen DeGiro terugvinden als je binnen je “Portefeuille” naar “Rekening” gaat.

Dus zet de volgende data in je agenda: 17 maart, 16 juni, 15 september en 15 december en zet erbij dat je uiterlijk die dagen aankopen doet voor VWRL!

3 Antwoorden op “VWRL dividend data 2021

  1. In de naam van het financiële product zie je “Dist” (Distribution) of “Acc” (Accumulating). Bij de Dist variant word je dividend uitgekeerd, bij de Acc variant word je dividend automatisch herbelegt in hetzelfde fonds.

    Groet,

    Nick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.