VWRL Dividend data 2019

Kleingeld

Zoals in een eerdere blog is te lezen, heb ik mezelf in december 2018 een vervroegd kerstcadeau gegeven: mijn eerste aandeel VWRL. Destijds had ik nog geen aandacht voor wanneer er dividend werd uitgekeerd voor deze ETF. Nadat ik vol enthousiasme op de FireNL slack vertelde dat ik mijn eerste aandeel VWRL had gekocht ontstond de discussie of ik daar ook nog een dividend uitkering over zou krijgen. Na het kopen van mijn eerste aandeel VWRL heb ik op 9 januari 2019 ook meteen mijn eerste dividend ontvangen! Niet dat het veel was ($0,33 = €0,28), maar alle kleine beetjes helpen!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

In mijn vorige blog heb ik beloofd om wanneer het overzicht van de dividend data voor VWRL, wanneer deze beschikbaar zou zijn, te delen. Het duurde even, ik heb er niet iedere dag naar gezocht, maar toen ik er vandaag naar zocht, heb ik het overzicht voor 2019 kunnen vinden! Hieronder heb ik het in een tabelletje neergezet voor VWRL.

ISIN code/naamKwartaal
AnnouncementEx-dateRecord datePayable date
IE00B3RBWM25Q121 maart
28 maart29 maart10 april
VWRLQ220 juni27 juni28 juni10 juli
Q319 september26 september27 september9 oktober
Q414 december24 december27 december8 januari 2020

Als je rekening wil houden met het kopen van VWRL moet je ervoor zorgen dat je je maandelijkse koop vóór de “Ex-date” hebt gedaan om het aantal aandelen te laten meetellen. Aan de hand van het aantal aandelen VWRL bepaalt Vanguard hoeveel dividend ze je zijn verschuldigd. Rond de “Payable date” krijg je je dividend uitgekeerd. Dit kan je binnen DeGiro terugvinden als je binnen je “Portefeuille” naar “Rekening” gaat.

Dus zet de volgende data in je agenda: 26 maart, 26 juni, 25 september en 23 december en zet erbij dat je uiterlijk die dagen aankopen doet voor VWRL!

UPDATE 2023: voor 2023 zijn de dividend data ook bekend!

9 Antwoorden op “VWRL Dividend data 2019

  1. Jazeker! Uiteindelijk wordt al mijn dividend voorlopig herbelegd! Ik ben alleen nog op zoek naar een ETF om mijn “rest” inleg van iedere maand (tijdelijk) in te stoppen. Heb jij ideeën toevallig?

   1. Nee ik hou me bij 1 tracker, de ene maand blijft er iets staan en dat zorgt de maand daarop voor wat extra ruimte om meer te kunnen kopen…dat is het voor-/nadeel van iedere maand een vaste inleg 😉

 1. Hi B,

  Thanks voor de bruikbare info. Weet jij of er een optie is om het uitgekeerde dividend automatisch te laten herbeleggen? Zo ja, hoe doe ik dat dan?

  Alvast bedankt!

    1. Hi Marco,

     Het dividend word op je beleggingsrekening gestort toch? Dus uiteindelijk beleg je het toch automatisch (indien je er geen geld vanaf haalt ;).

  1. Helaas heb ik daar zelf ook last van gehad. Misschien heb ik niet goed gekeken, of heeft Vanguard uiteindelijk toch andere data gehanteerd. Zelf heb ik er ook last van gehad, want ik heb mijn geld van Robeco richting DeGiro gehaald met het idee om de van de hoge kosten van Robeco af te zijn en nog even meer dividend te kunnen pakken. Helaas! Feit blijft wel dat je niet blind op een blogpost af kunt gaan en het beste zelf even het bronbestand kan bekijken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.