Wat komt er iedere maand binnen?

GeldOm een beeld te krijgen van wat ik allemaal aan maandelijkse uitgaven heb en waar ik eventuele bespaarmogelijkheden kan zoeken zal ik hieronder kort vermelden wat mijn inkomsten en vaste lasten zijn.

Mijn nettoloon (inclusief reiskostenvergoeding) ligt rond €2020,-

Wat doe ik daarmee?

Maandelijkse uitgaven

Ik betaal een aantal vaste lasten voor 2 personen:

 • mijn deel van de huur: 325
 • energie: 25
 • stadsverwarming: 80
 • internet/tv/bellen: 70 euro
 • mobiel bellen: 15 euro
 • water: 12
 • zorgverzekering: 125
 • boodschappen: 50 euro per week= 200 euro
 • opvang voor de hond 40 euro
Ik betaal aan schulden:
 • DUO: 100 (vrijwillig verhoogd sinds feb 2018)
Wat doe ik er nog meer mee:
 • naar mijn internet spaarrekening: 500
 • naar een spaarrekening voor het (ongeboren)kind: 50 (25 van mij, 25 van mijn vrouw)
 • Robeco One: 50
Naar spaarrekeningen gekoppeld aan lopende rekening:
 • reservering voor dierenvoeding/benodigdheden: 60
 • reservering voor eigen risico zorgverzekering: 32,10
 • rekening voor besparingen: 11,50
Andere dingen die ik ervan doe, maar waarbij de kosten variabel zijn:
 • tanken + OV kosten (meestal rond de 125 euro per maand)
 • lunch kopen (1-2x per week iets kleins in totaal gemiddeld €5,- per maand)
 • 1 of 2x per maand betalen voor onze hulp in het huishouden (45-90 euro)

Wat hou ik over?

Dat betekent dat ik tussen de 104 euro en 154 euro geen bestemming heb gegeven. Dat is dan om eventuele onverwachte zaken op te vangen en/of cadeaus van te kopen in het geval van verjaardagen. Wanneer ik naar mijn idee te veel hiervan heb opgespaard, gaat er een deel naar de spaarrekening.

De overige vaste lasten (verzekeringen, wegenbelasting worden betaald door mijn vrouw. Zij heeft een stuk minder aandacht voor financiële zaken, dus daar heb ik minder zicht op. Het staat wel in de planning om eens een gezamenlijke rekening te openen. We hebben daar eerder een poging toe gedaan voordat we waren getrouwd, maar die rekening gebruikten we niet en hebben we weer opgeheven. Met een kind op komst, zou het toch wel handig zijn om alle gezamenlijke kosten van één rekening af te laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.