Persoonlijk doel: nieuwe baan

Verkeer

Zoals beschreven in mijn blog over persoonlijke doelen voor dit jaar was ik al langer ontevreden over mijn werkplek. Ik haal nog weinig uitdaging uit mijn werk en het werkveld is niet het veld waarin ik verder wil groeien. Daarom heb ik mijn ogen open gehouden voor een nieuwe baan.

Vacatures

In de loop van mijn werkende leven heb ik op meerdere manieren vacatures in de gaten gehouden:

  • Bij indeed.nl kan je bijvoorbeeld zoekprofielen aanmaken waarbij je dagelijks de nieuwe vacatures krijgt toegestuurd.
  • Je kan je inschrijven bij uitzendbureaus zoals Unique die voor je op zoek gaan naar een nieuwe baan.
  • Je kan je ook inschrijven voor nieuwsbrieven met lokale vacatures. Een aantal voorbeelden daarvan zijn banenrijklimburg.nl en werkeningelderland.nl. Er zal vast in meerdere provincies een dergelijke banensite zijn. De vacatures op deze sites zijn vaak van verschillende overheden in de regio. Daaronder kunnen ook publieke diensten vallen (GGD’s of veiligheidsregio’s)
  • Ook kan je je inschrijven op nationalevacaturebank.nl.
  • Wat verder handig is, is om vacaturesites van bedrijven waarvoor je graag zou willen werken in de gaten te houden

De manier waarop ik op het spoor kwam van een mooie vacature was het abonneren op een dagelijkse nieuwsbrief waar de nieuwe vacatures binnen de overheden in de regio/provincie worden vermeld. Eind maart kwam er dan ook een mail binnen met een voor mij interessante vacature. Natuurlijk voldeed ik niet aan alle gestelde eisen, maar in ieder geval wel aan voldoende eisen om een poging te wagen.

De brief en het gesprek

Na het schrijven van een brief en het wachten tot het verstrijken van de sollicitatietermijn, kreeg ik de tweede week van april een telefoontje dat ik was uitgenodigd voor een gesprek. De dag van de sollicitatiegesprekken was al in de vacature vermeld. Het gesprek is inmiddels geweest. Ik kreeg een goed gevoel bij de werkzaamheden, de organisatie en de collega’s. De dag na het gesprek werd ik gebeld met de terugkoppeling over het gesprek. Ze waren ook enthousiast en vonden me goed in het team passen. Ze zagen nog wel wat ontwikkelpunten en vertelden dat ze bereid waren om daarin te investeren. Een tweede gesprek vonden ze niet nodig en stelden zelfs meteen voor om een arbeidsvoorwaardengesprek plannen!

Arbeidsvoorwaardengesprek!

Dat arbeidsvoorwaardengesprek is voor volgende week gepland. De verwachting is dat ik er financieel in ieder geval niet op achteruit ga. Waarschijnlijk krijg ik eerst wel een jaarcontract, maar als ze nu al aangeven dat ze in mijn ontwikkeling willen investeren, krijg ik het idee dat ze me voor langere tijd aan de organisatie willen binden.

Het ziet er dus naar uit dat ik weer in het werkveld kom te werken waarvoor ik heb gestudeerd. Ook krijg ik weer hele andere en nieuwe uitdagingen op me af en is er de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen door het volgen van cursussen en trainingen. Daarmee lijkt het erop dat ze me langere tijd willen binden aan de organisatie. Dat is maar goed ook. De belangrijke reden daarvoor, lezen jullie terug in de volgende blog.

Deze post bevat affiliate links. De partijen waar ik links van plaats, heb ik zelf goede ervaringen mee. Door op deze links te klikken ontvang ik een klein bedrag wanneer je producten koopt of gebruikmaakt van de diensten die deze websites bieden. Dit kost jou niks extra’s. Het geld dat ik hiermee ophaal, gebruik ik om deze website in de lucht te houden en de lezers van dit blog nieuwe content te bieden en zo min mogelijk reclame op de website te laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.