Huidige situatie van het nieuwe huis

Verbouwen

Zoals in de vorige post was te lezen zou er in een volgende post (deze dus!) meer worden uitgeweid over wat er allemaal te doen is op en aan het huis. In deze blog zal kort worden aangegeven wat de staat is van het huis bij de koop hiervan. Inmiddels zijn we al druk bezig in en op het huis en zullen binnen korte termijn al voor- en na foto’s te zien zijn. In volgende posts zullen dan ook de

Huidige situatie: context van het kopen van het huis.

In dit huis zullen we blijven wonen totdat we het huis van mijn schoonouders betrekken in het geval deze beide zijn overleden. Daarbij gaan we er vanuit dat dit nog wel even duurt. Voor het gemak gaan we er vanuit dat we nog 20 jaar in ons nieuwe huis blijven wonen. Het huis is in de huidige vorm misschien wat groot voor twee personen (vanuit FIRE oogpunt), maar het zorgt er wel voor dat wanneer er gezinsuitbreiding komt er voldoende ruimte is en we dus niet nog een keer hoeven verhuizen.

Doordat we er vanuit gaan dat we er 20 jaar blijven wonen, hebben we ook de mogelijkheid om zaken nu goed aan te pakken en die 20 jaar te kunnen genieten van het wooncomfort die de aanpassingen bieden.

Huidige situatie: Woonkamer

De ramen aan de voorkant van het huis hebben oud dubbelglas. De kozijnen zijn toe aan een schilderbeurt. De schoorsteen van de open haard lijkt open en bruikbaar. Aan de achterkant van de woonkamer zit een schuifdeur met recent dubbelglas. De eikenhouten vloer is lelijk geschuurd en zwart gebeitst.

Huidige situatie: Keuken

Van enkele keukenkastjes bladdert de bovenste laag eraf. Verder zijn er 3 verschillende kleuren en soorten keukenkastjes. Dat zorgt voor een rommelig beeld. Ook de (plak) vloer laat op sommige plekken los. Er zit wel al een kozijn met recent dubbelglas en de deur naar de tuin heeft ook recent dubbelglas.

Huidige situatie: Eerste verdieping

De kozijnen zijn toe aan een schilderbeurt en hebben enkel glas. Overal zitten nog gaten met pluggen in de muur. Langs de plinten lopen nog oude telefoonkabels (waarvan de verbinding in de hal al een keer is doorgeknipt) en allerlei coax kabels.

Huidige situatie: elektrische installatie

De meterkast is aan vervanging toe. Omdat we elektrisch gaan koken (inductie) willen we de aansluiting (1x25A) laten verzwaren naar 3x25A. Daarnaast moet alle elektra in het huis een keer worden nagekeken en geupdate. Verder ligt er een open stekkerdoos op het platte dak van de keuken.

Huidige situatie: zolder

Het dak lijkt maar voor de helft geïsoleerd aan de binnenzijde (alleen de bovenkant). Er zijn zilveren en groene muren aanwezig. De CV-ketel hangt hier ook. Deze is aan vervanging toe. Verder heeft het huis twee dakkapellen die in 2012 erop zijn gezet. Hier zitten kunststof kozijnen met recent dubbelglas in.

Huidige situatie: plat dak van keuken en garage

Aan het huis zit een garage vast. Deze is gelegen naast de keuken. De garage is niet geïsoleerd en aan de binnenkant is de balkenlaag afgewerkt met Eternit platen (vermoedelijk asbesthoudend). Ook het dak van de keuken is niet geïsoleerd (inmiddels weet ik wel dat er piepschuimplaten in het dak zijn verwerkt, maar die doen niet veel voor isolatie).

En nu?

Het plan in om in de komende blogposts per ruimte/onderdeel onze plannen uit de doeken te doen en hopelijk al snel voor- en na foto’s te laten zien. Momenteel heb ik het wel heel erg druk met alles regelen voor het nieuwe huis, het afronden bij mijn huidige werkplek en zal ik vanaf 1 augustus ook nog eens beginnen op mijn nieuwe werkplek. Wanneer de volgende post online komt, weet ik dus nog niet! Dat geeft ons dan wel meer tijd om mooie foto’s van het resultaat te kunnen laten zien 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.