Kinderwagen: nieuw of gebruikt

Kinderwagen Nieuw of gebruikt?

Om met je baby naar buiten te gaan, heb je iets nodig om hem of haar veilig in mee te nemen. Dit kan met een kinderwagen, maar ook met een draagzak of draagdoek. In deze blog komen de zaken naar voren waarop wij onze keuze voor een kinderwagen hebben gebaseerd.

Kinderwagens zijn er in allerlei verschillende prijsklassen. Ze zijn er nieuw van 300 tot en met 3000 euro of misschien zelfs nog wel meer. Het is maar net hoeveel je wil uitgeven aan een kinderwagen. De meeste merken hebben combiwagens, er zijn echter ook wandelwagens of buggy’s. Het voordeel van een combiwagen is dat je hetzelfde onderstel houdt waarop je verschillende onderdelen kan bevestigen voor de verschillende fases van de ontwikkeling van het kind. Wanneer ze zelfstandig kunnen zitten kan je overgaan van de reiswieg naar het wandelopzetstuk. In deze blog zal de keuze voor een combiwagen centraal staan.

Nieuw of gebruikt

Voor kinderwagens kan je heel goed op marktplaats terecht. Daar zijn echt wel goede deals te scoren.Vaak zijn ze honderden euro’s goedkoper en krijg je er ook nog allerlei accessoires bij. Kijk maar eens naar deze blogpost van Financefitgirl!

Zorg er wel voor dat je van tevoren al weet welk merk en model je zoekt. Dat maakt de zoektocht makkelijker. Wat je zou kunnen doen is om eerst bij de grote babywinkels langs te gaan om enkele modellen uit te proberen. Een andere tip die ik wil meegeven is om je op tijd te verdiepen in welke kinderwagen je wil. Helemaal als je een bepaald model zoekt, zal je mogelijk wat meer tijd kwijt zijn om op marktplaats een goede deal te scoren.

Het kopen van een nieuwe kinderwagen kan je ook het beste op tijd mee beginnen. Vaak zit er een wat langere levertijd op modellen. Helemaal als je gebruikmaakt van een aanbieding. Het kan ook lonen om iets langer te wachten op een aanbieding. Let daarbij ook op eventuele extras die je bij de wagen kan krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een parasol of adapters om een autostoel op het onderstel van de kinderwagen te kunnen zetten.

Onze aanpak

Het ging er ons om dat de wagen in de achterbak van de auto paste. We hebben een Fiat Panda en die is niet zo groot. Voordat we gingen kijken naar welke kinderwagen we wilden, hebben we erover nagedacht of we een grotere auto nodig hadden. We kwamen erop uit dat we nog behoorlijk tevreden zijn met onze Panda. Hij is lekker zuinig, niet zo groot en wendbaar. We verwachten het eerste (half)jaar niet ver op vakantie of dagen weg te gaan met de auto en de kleine en daarna is de reiswieg niet meer nodig en zal de kinderwagen minder ruimte innemen in de auto.

De eerste babywinkel

Wij zijn eerst een aantal keer gaan passen bij twee verschillende babywinkels. De eerste winkel was er een van de grote ketens in Nederland die hele grote winkels hebben. De tweede keer was bij een grote keten die ook winkels in binnensteden hebben.

Bij de eerste babywinkel werd ons een merk geadviseerd dat relatief onbekend is. Achteraf gezien bleek dat een soort huismerk te zijn van de babywinkel. Er waren gemixte reviews op internet te vinden. Er werd bijvoorbeeld vermeld dat na een half jaar gebruik van de wagen de wagen bij het gebruik behoorlijk ging trillen. Ook was die wagen nog relatief duur voor een onbekend merk (€800,-) en werden dergelijke wagens niet veel goedkoper op Marktplaats aangeboden. Het lopen met de wagen in de winkel leek wel comfortabel.

Ook hebben we bij de eerste babywinkel rondgereden met een Joolz Day2. Beide kinderwagens hebben we gepast in de achterbak. De wagen van het huismerk was wel wat eenvoudiger uit elkaar te halen dan de Joolz. De Joolz was bij de babywinkel wel behoorlijk aan de prijs (€1100,-). Het lopen met de wagen was wel comfortabel.

Daarna hebben we nog even enkele kinderwagens van het merk Maxi-Cosi geprobeerd. Ik had me voorbereid en gezien op internet dat een aantal modellen van Maxi-Cosi in de achterbak van een Fiat Panda zouden passen. Bij het rijden met de kinderwagens was te merken dat ze niet zo stabiel waren en behoorlijk trilden.

Nader onderzoek

Na thuiskomst bij ik nog eens verder op zoek gegaan op internet naar ervaringen van de verschillende wagens. Daar kwam ik dus bij de “huismerk” kinderwagen van de eerste keten wat gemixte reviews tegen. De reviews van de Joolz Day2 waren wel heel goed. De Maxi-Cosi kinderwagens hebben we na ons bezoek aan de eerste keten eigenlijk meteen afgeschreven.

De tweede babywinkel

Om echt zeker te zijn van onze keuze zijn we nog een keer naar een babywinkel geweest die wat dichterbij zat en ook vestigingen heeft in binnensteden. Daar hebben we zelfstandig, dus zonder dat er iemand van de winkel bij was om te helpen, de Joolz Day2 geprobeerd om in de achterbak te krijgen. En dat lukte best aardig!

Onze kinderwagen: nieuwe Joolz Day2

Het moest dus de Joolz Day2 worden! Na een zoektocht op marktplaats kwam ik erachter dat de Day2 niet veel wordt aangeboden op Marktplaats. Meestal kom je de Joolz Day (1) tegen. Er zitten veel verschillen tussen de Day en de Day2, waaronder verbeterde stabiliteit en een grotere boodschappenmand aan de onderkant. Helaas verschilden de prijzen van de Day2s die ik op marktplaats tegen kwam niet heel veel met een interessante aanbieding voor een nieuwe Day2. Ondertussen had ik namelijk een leuke aanbieding gevonden voor een nieuwe Day 2 (€800,-). Op marktplaats werden ze aangeboden voor €600,-.

Omdat de zoektocht iets langer duurde (zoektocht begon in juni) had ik de kans om ook aanbiedingen bij de verschillende babywinkels in de gaten te houden. In juli kwam ik nadat ik eerder al een aanbieding vond voor €800 een andere aanbieding voor €750,- tegen. Je kreeg er dan ook nog eens een gratis luiertas va een bepaald model (of €40,- korting op een luiertas naar keuze) en adapters voor de autostoel bij! Dat is de actie waar wij voor zijn gegaan.

Destijds hadden ze ook een mooie aanbieding voor een goede autostoel met Isofix basis die we meteen mee konden bestellen. Er zat wel wat meer levertijd op de kinderwagen. De bestelling kwam dan ook in 2 delen binnen. De autostoel en Isofix basis kwamen kort na het bestellen binnen. De kinderwagen kwam eind augustus binnen. Met een uitgerekende datum van begin december zijn we daar dus ruim op tijd mee!

3 Antwoorden op “Kinderwagen: nieuw of gebruikt

  1. Fijn dat jullie een kinderwagen hebben gevonden waar jullie blij mee zijn! Wij hebben 2 jaar geleden de Bugaboo Cameleon 2 via marktplaats gekocht voor €150. We gebruiken hem ondertussen ook voor onze 2e dochter. Ik zou het zo weer via marktplaats doen. Er staan zoveel mooie en nette wagens op. Al zijn de prijzen voor recente wagens inderdaad wel erg aan de hoge kant in vergelijk met de nieuwprijs. In dat geval begrijp ik je keuze om nieuw te kopen erg goed.

    1. Onze grootste eis was dat de wagen in de achterbak van de auto moest passen. Ik vond het niet netjes om marktplaatsverkopers valse hoop te geven en alleen de wagen te gaan passen om dan misschien tot de conclusie te komen dat de wagen niet past en we de wagen niet van ze kopen. Daarom zijn we nieuwe wagens gaan passen bij de grote ketens. Verder heeft mijn vrouw dus de voorkeur voor nieuw, zag de Joolz er mooi uit en hebben we kunnen wachten op een goede deal 🙂 We zijn zeker tevreden met de aankoop van een nieuwe wagen. Ook omdat we mogelijk als ons kindje er is ook nog gaan proberen om een tweede kindje te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.