Corona en tijd over?

Door Corona ligt het hele land, en binnenkort ook de hele wereld overhoop! Vele mensen moeten thuis werken. Dat zie je heel goed aan de files in de ochtend en avondspits: die zijn er niet tot nauwelijks! Ook treinen gaan 2x per uur rijden op sommige trajecten.

Doordat men zo veel mogelijk moet thuiswerken, is dit een mooi moment voor werkgevers en werknemers om te proeven aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van het thuiswerken. Zijn al die overleggen wel nodig? Is het echt nodig om maar steeds bij elkaar te komen? Hoe productief zijn medewerkers als ze thuis werken? Vind ik het fijn om thuis te werken? Hoe bevalt de vrijheid om mijn dag naar eigen inzicht in te delen? Houd ik tijd over?

Hoe ervaar ik het?

Wat ik zelf merk is dat ik door niet naar mijn werk te reizen, veel tijd over houd. Gedurende de dag kan je wat kleine taakjes even tussendoor doen zoals bijvoorbeeld een was aanzetten zodat je die opgestapelde was ook een keer kan wegwerken. Maar…wat zou je nou eigenlijk allemaal kunnen doen met de tijd die je overhoud?

In deze blogpost zal ik wat mogelijkheden voor je onder elkaar zetten van dingen die je zou kunnen doen. De onderwerpen zullen heel erg van elkaar verschillen in hoe leuk ze zijn en ik verwacht ook zeker niet een complete lijst te geven van wat je allemaal zou kunnen doen. Gezien deze website gaat over HOT/FIRE zullen er meerdere onderwerpen aan bod komen die daarmee te maken hebben. Er zullen vele links in dit bericht staan om meer te weten te komen over de suggesties.

Financiële dingen

 • Belastingaangifte. Voor 1 mei moet deze binnen zijn!
 • Beleggen op de beurs. De Coronacrisis is een aantrekkelijk instapmoment om te beginnen met beleggen of het uitbreiden van je beleggingsportefeuille.
 • Vaste lasten onder de loep nemen en kijken of je door over te stappen van verzekeraar of energieleverancier nog wat geld kunt besparen.
 • Bedenk een “side hustle” om wat meer passief geld te verdienen.

Entertainment

Heel Netflix al gezien? Probeer eens Amazon Prime Video! Er is een gratis proefperiode van 30 dagen. Daarna kost het €2,99 per maand. Bijkomend voordeel is dat je gratis bezorging binnen één dag krijgt als je iets bij Amazon bestelt. Ook kan je e-books lenen voor op een Kindle. Amazon richt zich sinds kort op de Nederlandse markt. Eerder kon je alleen bij een buitenlandse Amazon bestellen en alleen met creditcard betalen. Tegenwoordig kan je ook met IDeal betalen.

In en om het huis

 • Moestuin beginnen. Het is iets aan de late kant, maar het is nog mogelijk om te beginnen met een moestuin.
 • Een tuinkas bouwen en daarin een moestuin beginnen.
 • De tuin zomerklaar maken.
 • Dingen repareren. Repareren is altijd beter dan nieuw kopen. Denk voor kleine reparaties bijvoorbeeld ook eens aan Sugru.
 • Opruimen in huis, of misschien zelfs minimaliseren of ontspullen. (Marie Kondo)
 • Schoonmaken
 • Klussen. Er zijn vast nog wel wat klusjes die je al een tijd moet doen, maar er steeds geen tijd voor hebt gehad.

Hobby

Creatief

 • Pak je schilderspullen er eens bij en begin gewoon eens te schilderen zonder dat je een plan hebt. Geen schilderspullen? Pak een pen en papier en begin gewoon te tekenen!
 • Heb je een plank hout over en een laserprinter? Ook toevallig nog wat mod podge over? Probeer eens een foto op hout te plakken!

Sportief/actief

 • Ga wandelen met de hond.
 • Begin met hardlopen. Het is nu ideaal weer om te beginnen met hardlopen. Zorg wel dat je goede schoenen hebt anders loop je snel een blessure op.
 • Heroverweeg je sportschoolabonnement waar je toch geen gebruik van maakt!! Koop voor het geld dat je daarmee bespaart een setje dumbbells of een kettlebell, een mat en ga dan thuis aan de slag, bijvoorbeeld met hulp van youtube!

Heb jij nog aanvullingen? Laat ze achter in de reacties en dan vul ik de lijst aan!!

Deze post bevat affiliate links. De partijen waar ik links van plaats, heb ik zelf goede ervaringen mee. Door op deze links te klikken ontvang ik een klein bedrag wanneer je producten koopt of gebruikmaakt van de diensten die deze websites bieden. Dit kost jou niks extra’s. Het geld dat ik hiermee ophaal, gebruik ik om deze website in de lucht te houden en de lezers van dit blog nieuwe content te bieden en zo min mogelijk reclame op de website te laten zien.

Eén antwoord op “Corona en tijd over?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.