Goed nieuws

Mini moestuin

Iets langer dan een jaar na het slechte nieuws en de gevolgen daarvan, kregen we op een ochtend in december 2019 weer goed nieuws! Mijn vrouw bleek weer zwanger te zijn! Met gemengde gevoelens zijn we de zwangerschap in gegaan. Vlagen van rouw en gemis wisselen zich af met grote blijdschap.

Het jaar tussen het slechte nieuws en het goede nieuws is een veelbewogen jaar voor ons geweest. Na het verwerken en rouwen deden verschillende ontwikkelingen zich in een sneltreinvaart aan. Alles leek samen te vallen. Om alles goed te plannen was een uitdaging. Het wisselen van baan, op een verre vakantie gaan, het kopen van een huis en de verbouwing daarvan en de verhuizing leken allemaal tegelijk te gebeuren. De nieuwe zwangerschap was voor ons een bekroning op 2019.

2020

2020 brak aan. De nieuwe zwangerschap was toch wel weer spannend. Ons referentiekader was de vorige zwangerschap. Die was niet soepel verlopen. Mijn vrouw heeft met vlagen last van gevoelens dat ze bij de eerste zwangerschap niet alles heeft gedaan om een slechte afloop te voorkomen, ondanks dat ze weet dat dat rationeel niet zo is. De frequentie van deze vlagen wordt bij de nieuwe zwangerschap, onder invloed van hormonen, versterkt. Het gevolg is dat mijn vrouw alle mogelijke manieren voor het in contact komen met schadelijke stoffen en bacteriën wil proberen te voorkomen.

Hallo Corona!

Corona deed daar nog een schepje bovenop! Gelukkig kunnen we beiden (blijkbaar) goed thuis werken. Nu bestellen we alle boodschappen online. Hiermee zijn we wel duurder uit wat betreft boodschappen. Eerst deden we de boodschappen voornamelijk bij de Lidl (dat die nog niet boodschappen thuis bezorgen is wel heel jammer!!). Eerst bestelden we bij de lokale PLUS omdat die veel bezorgtijden op de site had staan. Gedurende de weken thuis werden we daar steeds minder tevreden over omdat ze vaak boodschappen niet leverden ondanks dat leveringsproblemen bij supermarkten minder werden. Nu bestellen we bij de Jumbo en daar zijn we wel tevreden over.

Door het vele thuiswerken, hebben we beiden meer tijd over. Er waren nog kamers in huis die vol stonden met dozen. Na het drukke 2019 hadden we nog niet de tijd gemaakt om wat te doen met deze dozen. Inmiddels zijn deze dozen bijna allemaal uitgepakt en/of weggewerkt.

Babyspullen

Tijdens de vorige zwangerschap hebben we al allerlei spullen voor onze dochter gekocht. In een eerder blogbericht heb ik een hele uiteenzetting gedaan over de keuze of je babyspullen nieuw of gebruikt kan aanschaffen. Destijds heb ik een aantal blogberichten gewijd aan het kopen van onze autostoel, meegroeistoel en de kinderwagen. Deze zijn ook gewoon mee verhuisd. Maar met een autostoel, meegroeistoel en een kinderwagen ben je er nog niet.

In het kader van de gemoedstoestand van mijn vrouw hebben we ervoor gekozen om voor de spullen die we nog nodig hebben geen gebruik te maken van marktplaats. Wel heb ik nog wat spullen in de garage staan die ik wil verkopen (4x gebruikte IKEA Method bovenkasten kleur grijs, nog liefhebbers hier??). Ook hier wacht ik nog even mee.

Dit betekent dus dat we de spullen die we nog nodig hebben nieuw kopen. Helaas hebben we een hoop tijd om te bedenken welke spullen we nodig hebben. We hebben al meerdere keren een “strijd” gevoerd over de noodzaak van het kopen van een product. Meestal verlies ik deze strijd 🙁 . Nu gaat de strijd nog om een matras voor in het ledikant. In mijn ogen ligt een baby even goed op een door de consumentenbond bestempelde “beste koop” voor €20,- in plaats van de testwinnaar van €120,-.

HOT / FIRE

Dit alles betekent niet dat ik geen oog meer heb voor mogelijkheden om kosten te besparen! Het hele Corona gebeuren heeft me juist inspiratie gegeven om andere manieren te vinden om kosten te besparen.

In de tuin van ons vorige huis had ik een kleine moestuinbak van oude pallets gemaakt. Daar was ik nog niet zo heel lang mee begonnen en bleek ik op dat moment ook niet zo veel tijd voor te hebben. Dat zorgde ervoor dat de sla is gaan bloeien. De sla heb ik laten staan, de bloemetjes zijn bevrucht en zaadjes werden gevormd. Tijd om de zaadjes te oogsten had ik wel! Deze zaadjes zijn meeverhuisd.

We hebben ik het nieuwe huis nog niks aan de tuin gedaan omdat we binnen nog niet klaar zijn. Toch ben ik wel al bezig met plannen om een kleine kas te maken in de achtertuin om zelf wat groente te kweken. Een pruimenboom en kruisbes staan al in de tuin vanuit de vorige bewoners. De pruim heeft wel last van pruimenmot. Voor in de kas ben ik ook aan het denken over een soort beregening/watergeef systeem met regenwater. Een dakuitloop vanaf de garage komt uit in de hoek waar ik de kas heb bedacht.

Ook op het maken van die kas kon ik blijkbaar niet wachten. Op de afbeelding bovenaan deze blog zie je de twee potten die ik twee weken terug heb gevuld met 2 x 2 zaden van bolcourgette / gewone courgette en 2 verschillende soorten sla. Op die manier hoop ik toch nog wat geld te besparen op het kopen van groente!

De komende tijd

We zitten nu in de luxepositie (HOT) dat we beiden 4 dagen in de week werken. Met de komst van de kleine is het plan dat we (nog) minder gaan werken. Momenteel zijn we aan het onderzoeken en berekenen hoe we dat voor elkaar gaan krijgen. In een later blogbericht zal ik proberen om voor mezelf, maar ook voor jullie als lezer wat meer duidelijkheid te krijgen in de mogelijkheden die hiervoor zijn.

2 Antwoorden op “Goed nieuws

    1. Tot nu toe ziet alles er goed uit! We zitten inmiddels ruim over de helft van de zwangerschap en alles lijkt goed te groeien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.