VWRL dividend data 2020

Kleingeld

Net als vorig jaar, heb ik de website van Vanguard in de gaten gehouden om de dividend data van VWRL voor 2020 inzichtelijk te krijgen voor mezelf. Dit jaar bleek dat ze het bestand van vorig jaar hebben aangevuld met nieuwe data voor 2020.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Aan het einde van 2019 bleek dat ik voor de laatste dividend uitbetaling een verkeerde datum had staan. Volgens mij heb ik wel goed gekeken toen ik in januari 2019 de data voor het hele jaar inzichtelijk wilde krijgen. Ik vermoed dat Vanguard in de loop van 2019 de data heeft aangepast. Het blogbericht dat je nu leest, heb ik in januari 2020 gepost als service voor iedereen die geïnteresseerd is in de dividend data van VWRL voor 2020. Als ik er gedurende het jaar op wordt gewezen, of zelf ontdek, dat de data zijn veranderd, zal ik de onderstaande tabel aanpassen. Mijn advies is dus om zelf het bronbestand te checken.

ISIN code/naamKwartaalAnnouncementEx-dateRecord datePayable date
IE00B3RBWM25 Q119 maart26 maart27 maart8 april
VWRLQ24 juni11 juni12 juni24 juni
Q317 september24 september25 september7 oktober
Q410 december17 december18 december30 december

Als je rekening wil houden met het kopen van VWRL moet je ervoor zorgen dat je je maandelijkse koop vóór de “Ex-date” hebt gedaan om het aantal aandelen te laten meetellen. Aan de hand van het aantal aandelen VWRL bepaalt Vanguard hoeveel dividend ze je zijn verschuldigd. Rond de “Payable date” krijg je je dividend uitgekeerd. Dit kan je binnen DeGiro terugvinden als je binnen je “Portefeuille” naar “Rekening” gaat.

Dus zet de volgende data in je agenda: 25 maart, 10 juni, 23 september en 16 december en zet erbij dat je uiterlijk die dagen aankopen doet voor VWRL!

4 Replies to “VWRL dividend data 2020

  1. Handig, die data, bedankt!

    Een vraagje:
    Het dividend over Q1 zou gisteren (19 maart) bekendgemaakt zijn, maar ik kan het nergens vinden.
    Weet jij misschien waar ik het bekendgemaakte dividend kan vinden?

    Alvast bedankt!

  2. Het maakt in principe niks uit of je voor of na de ex-datum koopt omdat het uitgekeerde dividend uit de waarde van de ETF loopt. Oftewel vestzak-broekzak. Theoretisch gezien moet de waardedaling van de ETF gelijk zijn aan het uitgekeerde dividend (exclusief koerschommelingen van die dag), in praktijk is de dalin in prijs iets lager dan het dividend. Dit is waarschijnlijk voor een groot deel te verklaren door belasting op dividend (capital gains zijn in veel jurisdicties gunstiger belast dan dividend waardoor men dividend wil voorkomen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.